Hamas’ın yeni çizgi kahramanı ‘aslan kral’

Hamas, Gazze’yi nasıl bir ortamdan ve kimlerden kurtardığını anlatmak için yeni çizgi kahramanı ‘Aslan Kral’ı seçti.

Daha önce Disney karakterlerinden Micky Mouse’un bir benzerini çocuk programlarında kullanan Hamas, yeni çizgi kahramanı olarak ‘Aslan Kral’ı seçti.

Örgütün televizyon kanalı El Aksa TV’de gösterilen 5 dakikalık çizgi film, Hamas’ın 2 ay önce Gazze Şeridi’nin kontrolünü El Fetih hareketinin elinden almasını konu alıyor.

“İşgal edilmiş Batı Şeria’daki Suç Çetelerine Bir Mesaj” adını taşıyan çizgi filmde Gazze ve Batı Şeria arasında oturan aslan Hamas’ı, Gazze’ye saldırarak evleri yakan, camilera ateş açan silahlı ve maskeli fareler ise El Fetih militanlarını temsil ediyor.

Amerika’nın ve batılı devletlerin verdiği desteğe değinilen filmde farelerin başında elinde Amerikan dolarları tutan gözlüklü farenin ise El Fetih’in önde gelen liderlerinden Muhammed Dahlan olduğu belirtiliyor.

Hamas TV’nin yetkilisi Hazim Şerevi, çizgi filmin televizyonlarda bir kez yayınlandığını ancak daha sonra yayından çekildiğini söyledi. Şerevi, filmin bazı değişiklikler yapılmasının ardından yeniden yayına konacağını kaydetti.

Şerevi, filmdeki aslan karakterinin Disney yapımı “Aslan Kral” (Lion King) çizgi filmindeki baş karakter Simba’nın kopyası olduğuna ilişkin sorulara yanıt olaraksa, “Disney ormandan bir aslan çalmıştı. Biz başka bir aslanı çaldık” diye konuştu.

2 responses to “Hamas’ın yeni çizgi kahramanı ‘aslan kral’

  1. Allah filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. bu dünyada bizim ülkemiz dahil hiçbir gücün demokrasi sözlerine inanmıyorum ben. demokrasi denilen şey işlerine gelmeyince hemen yan çiziyolar. halkın seçtiği bi hükümeti ciddi ciddi terörist ilan ettiler ve 40 vekili rehin aldılar. şuan israil hapishanelerinde 50 ciavrında filistin milletvekili var. hamas iki asker kaçırınca yer yerinden oynadı ama israil vekil kaçırınca hiçbişey olmadı. ama diğerlerine yine de lafım yok. onlar görevini yapıyor. benim asıl sözüm islam alemine. yazıklar olsun diyorum. bi filistine sahip çıkamayan sefil müslümanlar.

Yorum bırakın